На ГКПП "Маказа" вече проверяват за неплатени глоби за нарушения на пътя

На ГКПП "Маказа" вече проверяват за неплатени глоби за нарушения на пътя

На ГКПП „Маказа“ вече проверяват за неплатени глоби всички в колата. Пунктът на КАТ работи и връчва фишове веднага. Това

На ГКПП „Маказа“ вече проверяват за неплатени глоби всички в колата. Пунктът на КАТ работи и връчва фишове веднага. Това съобщават в групата във Фейсбук ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) пътуващи за Гърция нашенци на 18 юни.
Не те спират от движение, не правят никакви проблеми – само връчват, ако има за връчване, посочват водачите на МПС.
Припомняме, че преди дни в писмо до 24rodopi.com от Европейския център за транспортни политики поясниха, че шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени.
Преди седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция” за това, че на ГКПП-та ще бъдат връчвани и събирани наложените глоби за допуснати нарушения по реда на ЗДвП по вече получени документи за налагане на административна санкция.
Първоначално „Маказа“ не попадна в списъка, но вече системата за засичане на водачи нарушители функционира и на този път.
„Много важно е да бъде разяснено, че Свидетелството за управление на моторно превозно средство (СУМПС) няма да бъде отнемано, ако на ГКПП ви бъде връчен фиш за налагане на административно наказание, за който вие не сте били уведомени.
Напротив, ще запазите правото си да обжалвате наложеното наказание в 12-дневен срок или ако прецените, ще може да го заплатите веднага на граничния пункт.
СУМПС ще бъде отнемано тогава, когато вече имате наложена санкция, били сте уведомени по надлежния ред за това наказание, но не сте заплатили глобата си в предвидения в закона 12-дневен срок, както и ако не заплатите глобата на място на ГКПП“, посочват от Европейския център за транспортни политики.
Припомняме, че ГКПП „Златоград“ все още е затворен заради многото случаи на коронавирус в района на Ехинос.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0