На вота: Имотни облаги и „виждам как гласуваш“…

На вота: Имотни облаги и „виждам как гласуваш“…

22 отказа и 7 образувани досъдебни производства за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите в региона. Това е резул

22 отказа и 7 образувани досъдебни производства за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите в региона. Това е резултатът след проверките, близо два месеца след вота на 11 юли.

Към момента няма нито един привлечен като обвиняем, съобщават за вестник „24х7 Родопи“ от прокуратурата в Кърджали. На места са били извършени претърсвания и изземвания. За някои производства е поискано удължаване на срока на разследването, допълниха от държавното обвинение.

Те се водят в Кърджали, Момчилград, както и селата Опълченско, Черешица, Ястреб и Бенковски.

В трите кърджалийски села досъдебните производства са за нарушаване на тайната на вота. По две от производствата в областния център и село Бенковски разследването е за предлагане или даване на имотна облага с цел гласуване за определена политическа партия. В Момчилград пък разследването касае умишлено попречване на лица да упражнят правото си на вот.

Както вече писахме, десетки сигнали за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите бяха подадени преди и по време на парламентарния вот в Родопите. Припомняме, че шестима души, някои от тях държавни служители, бяха задържани. Акция бе проведена в горското стопанство в кирковското село Чакаларово.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0