Наш шофьор заряза ТИР с 520 кг наркотици на „Капъ куле“ и се върна пеша в България, но…

Наш шофьор заряза ТИР с 520 кг наркотици на „Капъ куле“ и се върна пеша в България, но…

Наш шофьор преживя шок при команда „Камионът – на рентген!“ на граничния пункт „Капъ куле“, заряза ТИР

Наш шофьор преживя шок при команда „Камионът – на рентген!“ на граничния пункт „Капъ куле“, заряза ТИР-а и избяга пеша в България.
След повече от 3 месеца той е предаден от българските власти на турските, пишат медиите в южната съседка.

Шофьорът зарязал ТИР с 520 кг наркотици на митническата зона на граничния пункт „Капъ куле“ и влязъл на територията на България през ГКПП „Капитан Андреево“.
Това се случило на 2 март. „Вместо да се насочи към рентгенографския център, шофьорът е минал пеша в България“, пишат турските медии.
ТИР-ът бил изпратен на X-Ray обследване, след като екипите на Дирекцията за разузнаване на контрабандата и митническо правоприлагане в Одрин са го оценили като рисков.
В последвалата операция след бягството на водача, са иззети 520 кг наркотици под формата на хапчета. След откриването на дрогата били направени постъпки пред Интерпол за издирване на шофьора И. С., който притежавал и българско, и сръбско гражданство.
„Екипи на Службата за разузнаване на контрабандата и митническото правоприлагане са предприели необходимите действия, за да разкрият връзките на открития в камиона наркотик с Турция, както и да заловят ключовия човек в операцията – шофьорът на камиона. Чрез обследване на записите на видеокамерите е била установена самоличността на лицето. В хода на издирването е установено, че паспортът на водача е бил използван на границата между България и Сърбия. Съответната информация и документи били изпратени чрез Интерпол в двете държави. Заподозреният И. С. е бил заловен по време на операция в чужбина.
С направените постъпления от страна на прокурор по наркотични престъпления в Одрин, който е водил разследването и Министерството на правосъдието, на 12 юни заподозреният е екстрадиран в Турция. Предаденото от българските институции на митническите власти на Капъкуле заподозряно лице след приключване на нужните формалности е предадено на съдебните власти“, пишат турските медии.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0