Наши ученици за четвърти път в Европейската седмица на програмирането

Наши ученици за четвърти път в Европейската седмица на програмирането

Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) се провежда за осма поредна година. Това е самоинициирало се движение, посветено

Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) се провежда за осма поредна година. Това е самоинициирало се движение, посветено на създаването на кодове. Целите му са програмирането да стане по-разбираемо, да се покаже на хора от всякаква възраст как могат да вдъхнат живот на идеите си чрез код, да се разсее неяснотата по отношение на уменията в тази област и да се даде възможност на мотивираните хора да учат заедно. За регион Кърджали в платформата за събития бяха регистрирани две инициативи, едната от които е в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“. Училището участва за четвърти път в EU Code Week. Учителят по икономическа информатика Пламена Дюлгерова се включи в събитието, като проведе открит урок с ученици от VIII „б“ клас на тема „#FunCoding“. На урока присъстваха директорът на гимназията Мариела Попова, заместник-директорът Цветанка Крачунова и председателят на Методическото обединение по професионална подготовка Димитрия Христова.

По време на часа учениците се запознаха с основната концепция на програмирането. Те работеха на платформата code.org, където използваха блоккодове и интерфейса на играта Minecraft. В края на урока учениците получиха първите си сертификати за успешно преминаване през всички етапи на учебната игра.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0