Наши тетрали в 3-дневно онлайн заседание с германски политици

Наши тетрали в 3-дневно онлайн заседание с германски политици

За първи път в рамките на германското председателство на Съвета на ЕС се организира среща на представители на театралното и сценично из

За първи път в рамките на германското председателство на Съвета на ЕС се организира среща на представители на театралното и сценично изкуство и политици. Форумът в този формат е подготвен и ще се проведе в сътрудничество с германския държавен министър на културата и Европейската комисия. Инициативата е на Европейска театрална конвенция ЕТС, Bundesverband Freie Darstellende Künste и Международен театрален институт. Европейски театрален форум 2020 под надслов: „Европейските сценични изкуства на фокус“ ще срещне онлайн от 11 до 13 ноември 200 участници от различни държави в Дрезден, Германия. Събитието ще бъде достъпно навсякъде по света чрез лайвстрийм.

Темите, които ще бъдат обсъдени на тридневната среща на високо равнище за секторен диалог с политиците, включват международно сътрудничество, условия на труд, устойчивост на околната среда в сектора, достъпност и многообразие и европейския театър като публично пространство. Това ще допринесе за дългосрочната цел на формулирането на стратегическа програма за културна политика за сектора.

Като пълноправен член на Европейската театрална конвенция, Театрално-музикален център – Кърджали участва във форума с работна група.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0