Наши гурбетчии в Бавария: Смъртоносният (китайски) коронавирус вече е при нас!

Вече работим в район с регистриран първи случай на смъртоносния китайски вирус, твърдят пред 24rodopi.com наши гурбетчии в Бавария.

Вече работим в район с регистриран първи случай на смъртоносния китайски вирус, твърдят пред 24rodopi.com наши гурбетчии в Бавария.
Германия потвърди първи случай на заразен от коронавирус. Случаят е регистриран в провинция Бавария. Новината бе оповестена от Андреас Запф, ръководител на баварската служба за здравеопазване.
33-годишен германец от град Щарнберг, който е разположен близо до Мюнхен, е бил заразен от свой колега, китайска гражданка, обявиха от здравното министерство.

Мъжът не е посещавал Китай, но е бил на обучение, ръководено от китайския колега на 21 януари. То се провеждало в офиса на доставчика на автомобилни части Webasto в Стокдорф, Бавария. В понеделник (27 януари) вечерта е станало ясно, че вече е вирусоносител. Пациентът е изолиран в болница и засега е в стабилно състояние.
Запф каза още, че наскоро жената е посетила роднините си в района на град Ухан, откъдето тръгна коронавирусът. Здравните власти преглеждат 40 души, които са били в контакт с двамата заразени.
Агенция Франс прес отбелязва, че това е първият случай на предаване на вируса от човек на човек в Европа.
До момента най-малко 106 души са починали от коронавируса в Китай. Потвърдени са повече от 4500 случая, а близо 1000 души са в критично състояние. Потвърдени случаи има в САЩ, Канада, Франция, Австралия, Япония, Южна Корея, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Виетнам и Непал. До момента всички починали са китайски граждани.
Новият коронавирус е заразен в инкубационния си период, преди да се появят симптоми, което затруднява овладяването му, коментират китайски представители, цитирани от BBC. Вирусът може да навлезе в човешкото тяло чрез контакт през лигавицата на окото. „С новия вид пневмония може да се заразите чрез контакт: ако вирусът попадневърху кожата на ръцете ви и ако невнимателно разтриете очите си, може да се инфектирате свируса“, съобщава People’s Daily.
Новият коронавирус (CoV) е нов щам, който не е бил идентифициран досега. Симптомите на заразен са треска, кашлица, задух и затруднено дишане. В по-тежки случаи инфекцията може да причини пневмония, остър респираторен синдром, бъбречна недостатъчност и смърт.
Коронавирусите могат да се предават от човек на човек обикновено след близък контакт със заразен пациент, например в домакинство, работно място или здравен център.
Понеже заболяването е ново, няма ваксина за него и може да отнеме няколко години, за да бъде разработена такава. Няма специфично лечение за заболяване, причинено от новия коронавирус. Не се лекува и с антибиотици.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0