Нашенци откриха сезона за зимно пазаруване в Одрин

Нашенци откриха сезона за зимно пазаруване в Одрин

Гастарбайтерите си тръгнаха, народният пазар отново стана българо-гръцки  Гастарбайтерите си тръгнаха, туристите от България и Гърция отново превзеха

Гастарбайтерите си тръгнаха, народният пазар отново стана българо-гръцки

 Гастарбайтерите си тръгнаха, туристите от България и Гърция отново превзеха народния пазар в Одрин (Edirne), съобщават турските медии.

Заради натоварения трафик и образуващите се километрични автоколони на граничните пунктове Капъкуле и Пазаркуле в последните седмици, съседите спряха алъш-вериш посещенията, но в момента на границата е спокойно и те отново са тук, отбелязват местните търговци.

Акцент на 17 септември – петък, е зимата.


„Пазаруваме за зимата, която идва рано в България. Обичаме Одрин, тук е по-евтино за нас. Купуваме чанти и зимни дрехи“, казва Ралица Недева.

„Търговците сме доволни, купувачите също. Говорим за сериозна разлика в цените. Нещо, което в България се продава за 150, тук е 75“, твърди търговецът Салим Мързак.

Анцузите са най-купуваната стока от нашенците в момента.

„Миналата седмица хората бяха по-малко, но сега оживлението е видимо. За идващите от България стойността на лева тук се оказва по-висока. Тук купуват стока за 30-40 лири, която в България е 100 лири“, отбелязва Ирфан Доган.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0