Националисти с фесове?! През 1876-а щяха да са ихтибарстващи чорбаджии…

Националисти с фесове?! През 1876-а щяха да са ихтибарстващи чорбаджии…

„Национализмът е последното убежище на комуниста“.Твърдение на Волен Сидеров, преди да метаморфизира в последното и плажове

„Национализмът е последното убежище на комуниста“.

Твърдение на Волен Сидеров, преди да метаморфизира в последното и плажовете на Варадеро да вдигнат класата.

„Бог, нация, организация“. Степенуването на приоритети във ВМРО преди Каракачанов да тръгне с торбите в правителствения самолет към Щатите.

За блъскащия бабички по границата дори не е нужно да говорим. Обеща за една релса, ама и това се оказа лъжа.

Последният провидя добра почва за ново обединение между тройката за очертаващите се нови избори. Разбираемо. Кьорсофрата е важна.

Колко ли албанци ликуват? Такива с БГ паспорти след последното изпълнение на „национализъм“ из българския парламент. За роднините си де.

Всички тези неистово желаят хората да ги възприемат като четници от баирите през 1876 година. Но живеещи в охолството на новия век. Едни развяват фесове, други искат обединение, трети… говори за разбойници докато го снимат смирен пред иконата в храма. Кой ходи с фотограф докато общува с Бог? Можем да изброим няколко лицемери от всякакви партии. Много е важно да ги щракнат като вярващи.

Надпреварват се да говорят колко дали за църкви и манастири. „Лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната“. Тези думи на Христос не са им понятни. 

Не го осъзнават и „събратята“ им в „омразната“ уж партия, заради която веят фесовете. Същите също не стъпват в джамия без фотограф.

Лицемери, някои от които с досиета в ДС.

Театър на сенките и… фесовете. Ако имаше облага в това, сами щяха да ги наложат на кратуните. Но, все пак, още живеят из баирите от 1876 година. Като ихтибарстващи чорбаджии, четници едва ли щяха да се престрашат да бъдат. Защото героите са обречени на смърт. Тях това ги плаши най-много. Но най-вече политическата. Останалото са го преглътнали.

24rodopi.com


Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0