Наркобандата на кърджалийците и Осман Ракипов остават зад решетки, грози ги до 8 години затвор

Наркобандата на кърджалийците и Осман Ракипов остават зад решетки, грози ги до 8 години затвор

Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин след сделка край Пловдив, остава за постоянно в ареста. Той не е о

Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин след сделка край Пловдив, остава за постоянно в ареста. Той не е обжалвал наложената му от Окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража”. За разлика от него обаче, двамата му снабдители от Кърджали, са подали молба за по-лека мярка. Мъжете на 32-години отново са застанали пред магистратите. Пред Апелативен съд те са поискали да се приберат по домовете си, пише съдебен репортер на „Трафик нюз“.

Щенията им обаче са били порязани. Апелативните магистрати анализираха събраните до момента  гласни, писмени и веществени доказателства по делото и прецениха, че от тях може да се направи обосновано предположение, че кърджалийците  са извършили престъплението, в което са обвинени. Престъплението е тежко умишлено, а предвиденото от закона наказание е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

По време на заседанието е станало ясно, че един от пласьорите е осъждан 4 пъти, включително и за престъпления, свързано с наркотични вещества. От вида и количеството иззет наркотик, съдът прие, че спрямо него и съучастникът му при една по-лека мярка за неотклонение има реална опасност да извършат престъпление.

Припомняме, че пловдивчанинът закупи дрогата от двамата кърджалийци в сряда, малко преди полунощ, край Поповица.

Ракипов е натоварил хероина в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претърсване униформени са намерили хероина. Последвал арест, а след това и обиск на дома на Осман. Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и задържани. У тях са намерени 4000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0