НАП: Предварително попълнените декларации вече са достъпни

НАП: Предварително попълнените декларации вече са достъпни

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са вече достъпни в портала за е-услуги на Националнат

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са вече достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите, съобщиха от офиса на приходната агенция в Кърджали. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица. Издаването на ПИК е безплатно и става във всеки офис на НАП в страната, независимо от постоянния адрес на лицето.
„Предварително попълнените данни от НАП са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо“, допълни директорът на офиса в Кърджали Елван Гюркаш. 
Тя уточни още, че лицата, които нямат електронен подпис или персонален идентификационен код, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП или по пощата. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г., приключва на 30 април.
82% от подадените до момента годишни данъчни декларации са изпратени чрез интернет – 232 броя с електронен подпис и 758 броя с персонален идентификационен код. 213 кърджалийци са посетили офиса на Агенцията, за да декларират доходите си на място.
Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.  
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1