Напусна ни Георги Коритаров – легенда в българската журналистика!

Напусна ни Георги Коритаров – легенда в българската журналистика!

На 61-годишна възраст почина известният български журналист Георги Коритаров. "Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам

На 61-годишна възраст почина известният български журналист Георги Коритаров. 

„Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим, няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам“, това написа във профила си във Фейсбук Георги Харизанов, шеф на ТВ „Европа“, в която Коритаров водеше собствено предаване.

Познавахме се лично. Дискутирали сме по много и различни теми. Бил съм гост в предаването му. Голям, много голям журналист. И водещ. Може би единственият, който никога не пропускаше да „довърши“ госта си, изпуснал две-три думи, зад които се крие новина и той да не си я „вземе“, зЗа да я чуе драгият зрител.

Последно се чухме преди дни, за да участвам в предаването му. Обясних му, че съм след прекаран коронавирус и че преди дни съм излязъл от Ковид-отделение. Здрав съм вече, но следите от вируса все още са в тялото ми и ако говоря три-четири минути се появява една кашлица, която ще провали разговора и ще съсипе предаването. „Не, не, най-важно е здравето. Всичко друго може да се направи следващия път“, беше отговорът на Георги.

Оказа се прав, здравето няма „следващ път“.

Почивай в мир, Георги!

Илхан Андай

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0