Наказания за охранителите от НСО, които пазеха Доган – двама уволнени, двама смъмрени, двама предупредени

Наказания за охранителите от НСО, които пазеха Доган – двама уволнени, двама смъмрени, двама предупредени

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно заради пропуски при изпълнение на служебните

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно заради пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк „Росенец“ пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това става ясно от съобщение на НСО.
Сред тях са и четиримата гардове, които участваха пряко в сблъсъка със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и не му позволиха да стъпи на брега, а един захвърли националния трибагреник в храстите.
Двама от охранителите са наказани с уволнение за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на службата. Другите двама са наказани с мъмрене, защото не са се легитимирали със служебните си карти.
Двама служители на ръководни длъжности са наказани с „предупреждение за понижаване в звание“, става ясно още от съобщението на службата. Те не са били на мястото на инцидента, но са преките началници на четиримата.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0