Най-скъпите гости на кмета…

Най-скъпите гости на кмета…

Мехмед Мехмед, Аталай Рамис и Джем Али спазиха традицията и първи посетиха кмета на Община Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбон

Мехмед Мехмед, Аталай Рамис и Джем Али спазиха традицията и първи посетиха кмета на Община Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбони. Те бяха последвани от още по-малки чернооченци, които го поздравиха с настъпващия Курбан Байрам.

Зарадван от постъпката на малчуганите, Айдън Осман ги поздрави с инициативата и подчерта, че те са едни от най-скъпите му гости в днешния празничен ден. Освен с бонбони, той ги зарадва и със сувенири на Община Черноочене, като им пожела успех в училище.

По стар обичай в първия ден преди Курбан Байрам, т. нар. „Арифе“, във всички села на общината малките деца събират сладкиши и бонбони.

За поредна година децата от чернооченското село Комунига извиха най-дългата опашка за бонбони. Празнично облечени рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събраха в център, за да получат бонбони, сладкиши и други лакомства от местните жители.

До късно снощи продължи разкрасяването на центъра на селото. Младежи и техните родителите окичиха с балони централната улица и площада, за да придадат още по-празнично настроение.

Местното Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“  организира празнична програма.

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на местната администрация, родители.

Исмет ИСМАИЛ, Чрноочене

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0