Най-сетне: Ритейл парк в Кърджали!

Най-сетне: Ритейл парк в Кърджали!

Кърджали най-сетне ще има голям търговски комплекс, става ясно от публикация на TrafficNews. Ритейл парк ще бъде изграден на улица 


Кърджали най-сетне ще има голям търговски комплекс,
става ясно от публикация на TrafficNews.

Ритейл парк ще бъде изграден на улица „Първи май“, на изхода на града в посока Момчилград и граничния пункт. Голямата търговска зона се намира на изхода на Кърджали в посока Момчилград и Маказа, пише „Трафик нюз“, позовавайки се на инвеститора. 6 200 000 евро ще бъдат разходвани само в строителството на търговския комплекс, а магазините на известни български и европейски брандове, които ще бъдат позиционирани на атрактивното място по пътя към ГКПП „Маказа-Нимфея“, ще инвестират още около 3 милиона евро.

„Наши равнопоставени партньори са кърджалийска компания, която е извършила сериозно маркетингово проучване. 70 на сто от местното население отчита, че един от големите дефицити на града е липсата на голям търговски обект. Кърджалийци пазаруват в Хасково, Пловдив и дори в Одрин (Edirne), където ги привличат ритейл парк (Марги аутлет – б. р.), молове, „капалъ чаршии“ и други търговски обекти. Отделно от това, че ще сбъднем една дълголетна мечта на местните хора, разчитаме и на огромния трафик към Гърция и в обратна посока“, пояснява инвеститорът.

В инвестиционното намерение до Община Кърджали е посочено, че ще се реализира изграждането на модерен, функционален и екологичен търговски парк, като ще бъдат облагородени и околните площи, за да добие този район на Кърджали модерен облик. Ниското и средно застрояване за търговска, производствена и складова дейност ще бъде върху площ от 15 000 кв. метра.

Посетителите ще могат да ползват достатъчен брой паркоместа. „Проектът ни е готов. Стартирали сме процедурата, необходима за първата копка и реалното строителство. Целта ни е по-скоро да отворим и известни брандове да развият дейност в Кърджали, сред тях са много известни марки, в това число и една много популярна световна, която досега няма обект в България“, допълва инвеститорът.

На въпрос на репортер на TrafficNews „Кога ще заработи ритейл паркът?“, той подчертава: „Ние, като инвеститори, сме много напред в процедурата, очакваме бърза и адекватна реакция и от Община Кърджали, за да не губим време и да изненадаме приятно първо кърджалийци. Нека отбележа, че 150 души от града и региона ще могат да работят тук“.

Медията посочва и други обекти по пътя за „Маказа“, в които има участие на пловдивски капитали – бензиностанция край Кирково и предстоящо изграждане на хотелски комплекс.

В дефиницията на Colliers под ритейл парк се разбират търговски площи с наземни пространства, отдаваеми под наем, с поне три обекта върху 2000 кв. м или повече, с централизирано управление и с достатъчно място за паркиране.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0