Най-многобройна в 46-ия парламент е групата на Задкулисието!

Най-многобройна в 46-ия парламент е групата на Задкулисието!

Най-голямата група в отиващото си 46-о Народно събрание била на „Има такъв народ“ – с 65 депутати, втора сила била партия ГЕРБ – с 63-та, БСП заемала

Най-голямата група в отиващото си 46-о Народно събрание била на „Има такъв народ“ – с 65 депутати, втора сила била партия ГЕРБ – с 63-та, БСП заемала третото място с…

Глупости, всичко това е за протокола. Пълнеж.

Най-голямата парламентарна група (ПГ) в 46-ото НС е ПГ-то на Задкулисието. Плаваща и невидима, но отиграваща винаги перфектно картите си. Попълнена с депутати от всички парламентарни групи.

 

Кофтито е, че най-належащите точки за голямата промяна „окапват“ от дневния ред чрез всевъзможни хватки, прилагани от всички ПГ-та, и затова не може да се посочи точно колко депутати от дадена протоколна група са и в голямата група на Задкулисието (З). Не беше допусната видимост на картината.

Биг босовете на ПГ на З са доволни от свършената работа на тези, които са ги одобрили за присъствие в различните листи на избираеми позиции, и в краткото време на получаване на прилични заплати коректно са изпълнявали скритите задачи. Целта „И този път да размътим, за да може другия път по-лесно да преглътнат правителството ни в странния формат!“ е постигната.

 

Може да звучи депресиращо за крехката българска демокрация, но е факт, че много от депутатите дори не могат да проумеят, че гласуват и играят по свирката на Задкулисието, защото преди важно гласуване в комисия или в пленарна зала, или отиграването на друг сценарий, е имало разговори между биг босовете на ПГ на З и формалните шефове на партиите.

Какво да се прави – дефицит на квалифицирана работна ръка. Хората сервитьори и бармани трудно си намират, вие искате депутати на нивото на футболни звезди от Шампионската лига (банално сравнение, но пък най-разбираемо от сегашните топ политици) да има в парламентарните групи.

Нико Ников, 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0