Най-доброто от пет континента в Кърджали…

Най-доброто от пет континента в Кърджали…

Арт галерия Кръг посреща Деня на будителите със селекция от 7-мия Международен фотосалон в Пловдив, който се провежда от 2014 г., а нег

Арт галерия Кръг посреща Деня на будителите със селекция от 7-мия Международен фотосалон в Пловдив, който се провежда от 2014 г., а негови организатори са кърджалийците Антон и Любка Савови. Амбициозните организатори не се уплашиха от пандемията и тази година дори увеличиха броя на участниците – общо 369 автори от 54 държави и 5 континента с 4441 фотографии.

Фотосалонът вече се ползва с голям международен авторитет, има десетки признания и се провежда под патронажите на Международната Федерация за Фотографско изкуство (FIAP), Фотографското общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Националното Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева” (НСФА) от България.


Сред доминиращи теми на наградените участници тази година отново са хуманизмът и човешките права, защитата на дивата природа, новите социални движения, вдъхновяващи спортни постижения, животът в контекста на новите технологии и на Covid-19.

Селекция от най-добрите работи всяка година гостува в Пловдив, София, Кърджали и Бургас. Арт движение Кръг е партньор на пътуващата селекция от първото издание до днес.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0