Най-добрият рибар под Дяволския мост е Венци, най-голям карък – Цецо

Най-добрият рибар под Дяволския мост е Венци, най-голям карък – Цецо

Поредното издание на риболовния  фест на река Арда край Дяволския мост събра над 70 малки и големи любители на риболова от Кърджали, Момчилгра

Поредното издание на риболовния  фест на река Арда край Дяволския мост събра над 70 малки и големи любители на риболова от Кърджали, Момчилград, Смолян, Баните, Раковски и Ардино.

Той бе открит от кметa на община Ардино инж. Изет Шабан, който приветства всички с добре дошли и пожела на състезателите по улов на речна риба наслука и късмет. „Радвам се, че с всяко следващо издание броят на участниците в традиционния риболовен фест се увеличава“, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че архитектурната недвижима културна ценност „Дяволския мост“ е една от най-известните забележителности в района и е с национално значение. Община Ардино

вече е подготвила  цялата документация, която е необходима за вписване в списъка на ЮНЕСКО. Тя е внесена в Министерството на културата, както и в Министерството на околната среда и водите, за да може Дяволския мост, който е символът на Ардино, да стане обект от световно значение и да влезе в индикативния списък за ЮНЕСКО като защитен обект.

Победител при мъжете стана 35-годишният Венцислав Костадинов от Смолян. Той спечели първото място с 0,930 кг.  улов. Втори след него остана Гюнай Карабекиров от Ардино, а трети Младен Дюлгеров от Кърджали.

„За първи път участвам в състезанието. Разбрах от медиите. Имах късмет при жребия и ми се падна хубав сектор. Улових около 1 кг риба от вида скобар. Поздравявам организаторите на състезанието за перфектните условия“, заяви победителят от Смолян.

При жените победител е Шенай Еминова от Ардино. „За пореден път участвам в риболовния фест, който е привлекателен. Организацията е чудесна. Заслужава си всеки да дойде тук и да усети духа на Дяволския мост“, каза Шенай Еминова.

При децата победител стана 13-годишният Семир Осман от Кърджали. На втора позиция е Даниел Палазов от Ардино, а на трета Денислав Евгениев от Смолян.

Наградата за най-голяма уловена риба получи 15-годишният Юсеин Гюнай, а за най-малка – 7-годишният Емре Мехмед от Ардино. „Каръка“  спечели Цветан Георгиев от Кърджали. Най-малкият участник в състезанието бе 4-годишният Айтач Рамадан от Ардино, който бе дошъл заедно с родителите си.

На всички класирали се на първите три места бяха връчени грамоти  и предметни награди.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0