Назми Мюмюн обяснява защо много симпатизанти на БСП в Кърджали не гласуваха за нея

Назми Мюмюн обяснява защо много симпатизанти на БСП в Кърджали не гласуваха за нея

„Мои братя и сестри социалисти! Спрете братоубийствените войни! Преглътнете егоизма и личните амбиции. Дайте шанс на нашия предсе

„Мои братя и сестри социалисти! Спрете братоубийствените войни! Преглътнете егоизма и личните амбиции. Дайте шанс на нашия председател да ни поведе от мъката на загубата към радостта на успеха. Ако трябва, спорете. Карайте се! Разкъсайте я от критики! Но така, както майка се кара на своето дете. Водена от любов, готова да прости и да застане до своята рожба.

Огледайте се. Бъдещето чука на вратата ни!“, апелира в открито писмо до членовете на Националния съвет на БСП известният кърджалийски социалист Назми Мюмюн. Той е бивш член на националното ръководство на БСП, бивш зам.-областен управител на Кърджали и за кратко областен управител.

„Чета, гледам и слушам как наши „другари“ точат зъби за да внесат хаос в партията, възползвайки се от тежкия изборен неуспех. Доста станаха изведнъж мераклиите да вземат главата на Корнелия Нинова, нищо че доскоро се криеха удобно под нейната  сянка. Точат зъби за властта и безвремието, без да се замислят, че ще обезглавят партията точно в този критичен момент“, отбелязва Назми Мюмюн.

Редовият вече социалист от Кърджали смята, че „войната вече не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП“. Тя се водела от „другари“, които партията е създала и издигнала. „И на чиято маса щедро пируваха, окичени с власт и облаги, без да осъзнаят, че за да има хляб на тази маса, някой трябва да изоре нивата и да засее житото. А после да го ожъне, смели, омеси и изпече хляба“, пише Назми Мюмюн.

„Аз не съм експерт, своя политически опит съм трупал от работата си между хората. Така, както работих и на тези избори. И от разговорите си с обикновените българи и турци, християни и мюсюлмани, разбрах, че немалка част от тях не гласуваха за БСП точно заради братоубийствените войни, които се водят вътре в партията. Защото огромна част от формалните и неформални лидери работеха не за избирателя, а за собствените си интереси в безперспективна борба за лидерство в БСП. Как да гласува човек за партия, разкъсвана от ежби?“, посочва Назми Мюмюн.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0