Назми Мюмюн към Нинова: Черкезов, Симов и Делчев трябва да са лидерите на БСП в Източните Родопи

Назми Мюмюн към Нинова: Черкезов, Симов и Делчев трябва да са лидерите на БСП в Източните Родопи

Те са модерно мислене, с качества и способности да ръководят БСП в Кърджали. Това са проф. д-р Тодор Черкезов, Александър Симов (с у

Те са модерно мислене, с качества и способности да ръководят БСП в Кърджали. Това са проф. д-р Тодор Черкезов, Александър Симов (с уговорката депутатът да бъдат най-малко 2 дни седмично в Кърджали), Даниел Делчев.
Предложението е на бившия член на НС на БСП Назми Мюмюн.
Интересното е, че през уикенда в социалните мрежи симпатизанти на левицата, които не крият, че на следващите избори ще гласуват за партията на Слави Трифонов, предлагаха общинския съветник от БСП, който дарява заплатата си, Даниел Делев да води кандидатската листа на „Има такъв народ“. Очаква се новата формация да постави на първо място „командирован от София“, а местните смятат, че това би било голяма грешка.
Назми Мюмюн, който от години не крие симпатиите си към Корнелия Нинова, пише в открито писмо, че ръководството на БСП в Кърджали е подкрепяло Сергей Станишев.
„Изпратихме в историята юбилейния 50-ти конгрес на нашата партия. Наистина исторически и преломен. Той стана водораздел между старото статукво, апаратните игри, задкулисието, и истински демократичното, апостолското и градивно в партията. Победа на политиката на последователна, силна опозиция в парламента в интерес на всички български граждани. Няма никакво съмнение, че моята партия и моята Родина я очакват много дни и изпитания. Дни на отговорно мислене и действия в името на изконните човешки, социални идеи и разграждане на паралелната държава, запазване върховенството на закона и служене единствено и само на интересите на българския народ. Сега, след юбилейния конгрес БСП е длъжна да покаже, че е обединител на българското общество. На онази огромна част от българските граждани, които не искат нищо повече от това да живеят в нормална европейска държава с ясна перспектива за тях и децата им. Ние сме едно! Но за нас, социалистите единението на народа ни минава първо през единението на партията. Това показа и първият в историята на Партията пряк избор на председател с над 80% от гласовете на нашите членове. Конгресът положи нотариалният печат, в уверение на това, че партията неотклонно върви след своя естествен лидер Корнелия Нинова. Още на 05.03 на нашата конференция, първи в партията и в България посочих, че е тя нашата лява „Желязна лейди”. На 02.06 потвърдих, че тя е човек с обаяние, чар, дарба да продължава да ни води напред, отбелязах, че въпреки интригите, нескончаемите опити за нейното оплюване и омърсяване, ние честните, български социалисти ще я Преизберем“, пише емблематичният социалист в Източните Родопи „Кърмъзъ Назми“.
„Много съм доволен, че спокойно, без никакво колебание, застанах на страната на мирното съвместно съжителство в партията, застанах твърдо зад политическата линия на партията, политиките, които произвежда тя, начело с безспорният председател и истински лидер Корнелия Нинова. Тя трябва да бъде поздравена, че на конгреса си изчисти нивата от плевелите. А тези, които бяха останали сами напуснаха парламентарната група и партията. Огромната част от новоизбраният състав на НС на БСП са хора идейно мъдри, разумни и лоялни на партийните норми, принципи и цели. Убеден съм, че цирковете, които „творяха” станишевци, дъбовци, миковци, герговци и др. ще бъдат за урок и никога няма да се повторят! Желая на всички от новото ръководство на БСП здраве и успех“, отбелязва още Назми Мюмюн.
Той изброява и други имена на достойни социалисти, които трябвало да влязат в ръководството на областната структура.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0