Наемите падат?! Масово се освобождават квартири и помещения заради кризата с COVID-19!

Наемите падат?! Масово се освобождават квартири и помещения заради кризата с COVID-19!

Масово се освобождават квартири, търговски помещения и офиси под наем в Кърджали, твърдят брокери за 24rodopi.com. Търсенето в момен

Масово се освобождават квартири, търговски помещения и офиси под наем в Кърджали, твърдят брокери за 24rodopi.com. Търсенето в момента е нулево, за сметка на предлагането, което се увеличава заради нарасналия брой на освободените помещения, обясняват от бранша. А причината е ситуацията, свързана с Сovid19.
„Много хора останаха без работа, други бяха принудително в неплатен отпуск. Доходите им значително намаляха, няма как това да не рефлектира. А знаем, че в Кърджали работят немалко хора от близките общини, които вече не могат да си позволят да плащат наеми“, обясняват брокери за жилищата под наем.
Тези, които отдават, ще бъдат принудени да свалят цените, които и без друго са високи за град като Кърджали. Очакванията са те да паднат с между 20 и 50 лева.
„Досега апартамент във „Възрожденци – панел или ново строителство, с две спални, ремонтиран и обзаведен, вървеше по 400 лв. на месец. Сега, това ще се промени, няма как, няма търсене“, констатират от бранша с недвижими имоти в Кърджали.
„Същото е положението и с помещенията. Най-скъпите наеми са по бул. „България“. Помещения от по 40-50 кв.м се отдават за 800-1000 лв. Тези, които не се споразумяха за някаква отсрочка или намаляване на наема заради последиците от извънредното положение, се принудиха да освободят помещенията“, допълват още брокери.
Според тях, всичко зависи от това колко дълго ще продължи кризата.

Очаквайте: Слагаш бойлер, пада стената?! Съвет: Не продавайте панелките, по-качествени са… 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0