Над 4 000 подписа „Околовръстен път“! Илия Илиев: Проектът е на трупчета от 2018-та! (видео)

Над 4 000 станаха подписите на жители на област Кърджали, които подкрепиха инициативата за изграждане на Околовръстния път, съобщи председателят на ин

Над 4 000 станаха подписите на жители на област Кърджали, които подкрепиха инициативата за изграждане на Околовръстния път, съобщи председателят на инициативния комитет Илия Илиев. Той допълни, че подкрепа е получена и от жители на общините Черноочене, Момчилград, Джебел и Кирково, които също са пряко засегнати от проблема. Набирането на подписи продължава, а желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят в района на автобусната спирка на бул. „България“.

„Благодаря на подкрепилите инициативата ни. Ще продължаваме със събирането на подписи, които ще внесем веднага след встъпването в длъжност на следващото редовно правителство“, каза Илия Илиев. Според него проблемът с липсата на околовръстен път вече не търпи отлагане, защото тапите от автомобили на Ардински мост са ежедневие, това рефлектира върху трафика в целия град.

„Информацията, която получихме от държавни институции по Закона за достъп до обществена информация показа, че проектът за околовръстен път е поставен на трупчета и от години не е правено нищо по него. Последните действия на кабинета „Борисов 3“ са от март 2018 г., когато е определен размера за обезщетение на 4 поземлени имота, попадащи в трасето на пътя. Оттогава да момента никой не е направил нищо по въпроса“, посочи Илия Илиев.

Деми Илиева, 24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0