Награди за просвета, награди и за 9 отлични абитуриенти

Награди за просвета, награди и за 9 отлични абитуриенти

В навечерието на 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската кни

В навечерието на 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Черноочене връчи награди на заслужили учители, читалищни и културни дейци, и зрелостници от района. Церемонията се състоя на открито, пред сградата на местната администрация. На нея присъстваха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на общинското ръководство.

Призовете за учителите и директорите са за постигнати добри резултати в учебно-възпитателния процес, както и за значими изяви на възпитаниците в сферата на науката и изкуството. За показан отличен успех награди получават 9-има абитуриенти.

Кметът Айдън Осман подчерта, че през последните две учебни години учителите са показали в още по-голяма степен ролята на образованието и културата в трудни моменти.

Похвална е ролята и на учениците, и не на последно място на родителите в т. нар „дистанционно обучение“, каза Айдън Осман. И изтъкна, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателният процес и опазване на училищната и културно-просветна мрежа.

Като пример посочи реализирането на спечелен проект на Община Черноочене за модернизация и внедряване на енергийна ефективност на сградния фонд на Средно училище „Христо Смирненски“ и благоустрояване на дворни площи по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

От общинския бюджет се дофинансират издръжката на слетите и маломерни паралелки на училищата в района.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0