Мустафа Карадайъ: Тези избори ще определят посоката на развитие на България

Мустафа Карадайъ: Тези избори ще определят посоката на развитие на България

"Тези избори ще определят посоката за развитие на България доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да з

„Тези избори ще определят посоката за развитие на България доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да се развиваме ускорено и догонващо обаче има една задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след като ДПС внесе документи в ЦИК за регистрация за участие на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Той определи предстоящия вот като един от най-важните след 1989 година и допълни, че основна цел на ДПС е да постигне добър резултат, за да възстанови нормалността в политиката и демокрацията в страната. Тъй като оценката на ДПС за състоянието на демокрацията в България и начина на правене на политика към настоящия момент не е много добра.

Карадайъ припомни, че ДПС има ясна Програма за ускорено и догонващо развитие на страната. И допълни, че „последните 4-5 години повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата и на базата на партийните ни приоритети, да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи, но за наша гордост виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети на ЕС и ние като част от ЕС  ще трябва да ги реализираме и в България. Така че всеки един, който носи отговорността да се развива ускорено и догонващо България, и споделя и европейските приоритети е потенциален партньор на ДПС“. 

24rodopi.com  

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0