Мустафа Карадайъ във „Възрожденци“: Моят призив към Кърджали е на тези избори  да покажем силата и мощта на ДПС!

Мустафа Карадайъ във „Възрожденци“: Моят призив към Кърджали е на тези избори да покажем силата и мощта на ДПС!

"През последните 10 г. в България се установи еднолична власт на Бойко Борисов – няма министри, няма министерства, няма агенции,


„През последните 10 г. в България се установи еднолична власт на Бойко Борисов – няма министри, няма министерства, няма агенции, няма държавни органи, а и държавните институции  са във война. И по този начин се стигна до криза на държавността, погазване на Конституцията, криза на  демокрацията, разруха в държавата. Тази разруха трябва да спре. Неслучайно слоганът на кампанията на  ДПС на тези избори е „Рестарт на държавността“. Това означава държавните органи и институции да  функционират  съгласно законите и Конституцията на страната, държавните служители не да бъдат  махленски партийни агитатори с държавен ресурс, а да изпълняват функциите и задълженията си съгласно Закона и Конституцията“.


Това каза  по време на посещението си във вторник вечер  в най-големия кърджалийски квартал – „Възрожденци“, председателят на ДПС и водач на листата на ДПС в 9-ти многомандатен избирателен район Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че рестарт на държавността означава държавните органи в диалог, в координация и взаимен контрол да функционират и изпълняват Програмата за ускорено икономическо развитие на България, която има само ДПС.

„Възстановим ли държавността, нормалността в политиката оттам нататък всички ние   знаем, че можем да очакваме просперитет“, допълни Мустафа Карадайъ и призова да се сложи край на разделението, противопоставянето, на арогантността и агресията. „Ние от Кърджали –  и християни, и мюсюлмани казваме  „Не“ на борчовете и дълговете, които се раздават от джипката, казваме „Да“ на ускореното икономическо развитие, „Да“ на достойното бъдещ е на нашите деца и внуци в нашата родина България“, подчерта в изказването си лидерът на ДПС.

Екипът на Централния лъч на ДПС беше в Кърджали, за да подкрепи кандидатите на ДПС за предстоящите избори за Народно събрание. Във „Възрожденци“ беше представена листата на ДПС, в която от община Кърджали има 4 кандидати.

Д-р инж.Хасан Азис, зам.-председател на ДПС, кмет на община Кърджали и втори в листата подчерта, че Кърджали на тези избори трябва да даде знак за единството и обединението  и в Кърджали, и за цялата партия. “Ние сме длъжни на нашата партия  в името на демокрацията и държавността да покажем това единство.Аз силно вярвам в моите съмишленици и съпартийци, в своите съграждани“, каза той.

За мобилизация на 4 април призоваха областният председател на ДПС Ресми Мурад и областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам, които са на трето и пето място в листата и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0