Мукаддес Налбант е №2 в листата на ДПС!

Мукаддес Налбант е №2 в листата на ДПС!

Бившият зам.-министър на образованието и науката в правителството на Тройната коалиция (2005-2009) Мукаддес Налбант е втора в кандидатс

Бившият зам.-министър на образованието и науката в правителството на Тройната коалиция (2005-2009) Мукаддес Налбант е втора в кандидатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Тя със сигурност ще стане депутат в 45-ото Народно събрание, защото ДПС има гарантирани 3 мандата в региона.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е водач, Налбант ще е втора, а както вече 24rodopi.com писа, третото място е за общинския съветник в Кърджали и последна година областен лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Трудовият стаж на Мукаддес Налбант започва като преподавател в община Момчилград. Членува в ДПС от зората на демокрацията, като последва отцепника Мехмед Ходжа и дори зае ръководна роля в Партията на демократичните промени, но се върна в ДПС.

Заема длъжност като заместник-министър на образованието и науката в периода септември 2005 – юли 2009 г. В периода юли 2009 – март 2010 г. работи като директор на дирекция „Координация и контрол на средното образование” в Министерството на образованието, младежта и науката.

От април 2011 г. е в администрацията на централата на ДПС.

През 2015-та Налбант беше кандидат за общински съветник в София, но изборният резултат на листата на ДПС не позволи тя да влезе в разпоредителния орган.

Кой друг има минимален шанс да влезе в парламента – четете по-късно тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0