Мукаддес Налбант, ДПС: Грижата за децата е сред водещите приоритети срещу демографската криза

Мукаддес Налбант, ДПС: Грижата за децата е сред водещите приоритети срещу демографската криза

Грижата за децата е една от многото стъпки, които трябва да предприеме държавата ни за преодоляване на демографската криза, заяви

Грижата за децата е една от многото стъпки, които трябва да предприеме държавата ни за преодоляване на демографската криза, заяви кандидатът за народен представител от ДПС Мукаддес Налбант на среща с педагози, преподаватели и социални работници в Момчилград.

Участие в нея взе също кметът на общината Илкнур Кязим. По думите й обществото дължи благодарност към труда на учителите и на социалните работници. „Този труд трябва да бъде възнаграждаван справедливо. С делегираните бюджети обаче това трудно може да се реализира“, аргументира се зам.-председателят на 45-ото Народно събрание. Тя продължи с думите, че финансирането според броя на учениците се отразява негативно върху качеството на образованието и заяви, че ще настоява това да се промени. „Наша грижа са не само учениците. Трябва да се погрижим и за достъпа на децата до детска градина. Не може тя да е задължителна за четиригодишните, а държавата да не подпомага осигуряването на условия за това“, каза още Мукаддес Налбант. Кандидатът на ДПС отговори на много въпроси, касаещи предучилищното и училищното образование.

Подкрепете ДПС с номер 7 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0