Момчилград събра 740 кг капачки за детска линейка

Момчилград събра 740 кг капачки за детска линейка

По инициатива на кмета на Община Момчилград Илкнур Кязим, на ключови места в града бяха поставени метални сърца за събиране на капачки.

По инициатива на кмета на Община Момчилград Илкнур Кязим, на ключови места в града бяха поставени метални сърца за събиране на капачки. По този начин се включиха стотици момчилградчани в националната кампания, като бяха събрани 740 кг капачки.

Тази година капачките бяха предадени от представители на община Момчилград в пункт за рециклиране на пластмаса, като средствата ще бъдат дарени в подкрепа на идеята за закупуване на детска неонатална линейка.

„Благодаря на всички момчилградчани за изразената съпричастност. Чрез кампанията учим децата да бъдат по-отговорни към околната среда и в същото време допринасяме за реализацията на благородна кауза. Искрено се радваме, че именно децата са най-активните участници в кампанията“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Досега кампанията „Капачки за бъдеще“, организирана от Мартина Йорданова и Лазар Радков, събираше средства за закупуване на кувьози за общински болници в страната. Тази година каузата е закупуване на първата специализирана Детска неонатална линейка в страната.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0