Момчилградчани спечелиха нови 4 проекта за достъпна среда

Момчилградчани спечелиха нови 4 проекта за достъпна среда

Жители на Момчилград спечелиха нови четири проекта в тазгодишната кампания на Национална програма за достъпна жилищна среда и лична моб

Жители на Момчилград спечелиха нови четири проекта в тазгодишната кампания на Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Това стана със съдействието на Общинска администрация, чиито служители помогнаха на кандидатите при изготвяне на проектните предложения. Одобрените проекти по програмата в цяла България са общо 50.

Още два проекта бяха спечелени през миналата година и така общият им брой става шест. Сдружение на собствениците „Добросъседство“ получи финансиране, с което бяха изградени рампа и платформен подемник във вход „В“ на бл. 11, намиращ се на момчилградската улица „Сан Стефано“. Вторият одобрен проект беше на Жилищно-строителна кооперация „Момчил Войвода“, в която членуват живеещи в блок на едноименната улица. Във вход „Д“ с отпуснатите средства бяха монтирани два платформени подемника – един външен и един вътрешен.

Тази година е одобрено финансиране на проект на Сдружение „Блок БДЖ“. Със средствата ще бъде изградена подемна платформа. Финансиране на подемни платформи и рампи получават още СС „Арена“ и Сдружение „Блок Балкан“. По програмата е финансиран и проект на Идриз Ахмед за изграждането на подемна вертикална платформа и рампа.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0