„Моите права в моето училище“ развълнува и Руската гимназия в Бургас

От работно посещение в Бургас се завърна група от екипа ученици и консултанти, които работят по новия проект на сдружение „Родопе

От работно посещение в Бургас се завърна група от екипа ученици и консултанти, които работят по новия проект на сдружение „Родопея – Балканика“ и СУ „Петко Рачов Славейков“ – „Моите права в моето училище“. Посещението бе в партньорското училище – ПГЧЕ „Васил Левски“. Целта на срещата бе представяне на проекта пред ученици и учители от Руската гимназия и при интерес от тяхна страна – уговаряне на условията за посещение на целия екип по проекта в началото на следващата учебна година за представяне на Хартата за правата на учениците, която кърджалийските гимназисти дотогава ще съставят, одобрят, отпечатат и ще бъдат готови да разпространяват.

За проекта разказаха Деница Георгиева – групов лидер на всички ученици в проекта и председател на Ученическия парламент на СУ „П. Р. Славейков“, Мария-Магдалена Делчева – групов отговорник и активист на УП, придружавани от Нешка Шопова – консултиращ експерт и педагогически съветник и Пенка Ууд – представител на сдружение „Родопея – Балканика“. Идеята на проекта и стъпките на неговата реализация бяха представени от Деница и Мария-Магдалена, а връстниците им и учителите от ПГЧЕ „Васил Левски“ бяха много впечатлени и откликнаха с интерес и желание да получат Хартата и да работят също в това направление.

Специално внимание гостите получиха от директора на училището Весела Иванова и уговориха периода, в който целият екип от 21 ученици ще представи резултатите от проекта през септември месец.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0