Моделът „Кърджали“ в битката с COVID-19: Снощи в „Кауфланд“ беше като Коледа, очаквайте бум на заразени!

Моделът „Кърджали“ в битката с COVID-19: Снощи в „Кауфланд“ беше като Коледа, очаквайте бум на заразени!

Кърджали се справя най-добре с епидемията от коронавирус. Това сочат данните на здравното министерство. За последното денонощие случаит


Кърджали се справя най-добре с епидемията от коронавирус. Това сочат данните на здравното министерство. За последното денонощие случаите на
COVID-19 в област Кърджали са едва 9, в страната са 3327.

В периода от 12 до 25 ноември в Кърджалийско са отчетени само 196 заразени с коронавирусна инфекция. За 14 дни – 196! За сравнение – в 9 области има над 100 заразени само в последните 24 часа.

Моделът „Кърджали“ в битката с ковида!? В рубриката публикуваме позиции за случващото се в ситуация на частичен локдаун.

 

„Вчера след работа се отбих да пазарувам в „Кауфланд“. На паркинга беше като миналата година около Коледа и преди новогодишната нощ – трудно намерих място за паркиране. Вътре – калабалък. Маските!? Повечето ги носеха правилно, но имаше страшно много хора, за които маската беше като плат, който сякаш трябва да скрие белег на брадичката и нищо друго. Носят ги като аксесоари, а не като предпазно средство. Ако не ги е страх от санкции, няма и да ги носят.

Ако снощи в „Кауфланд“ е имало вирусоносители, другата седмица очаквайте бум на заразените! Твърде много носове вдишваха и издишваха!

Питам се защо трябва да работят хипермаркетите, където има най-голям риск да се заразиш с коронавирус по време на локдаун. Нима няма достатъчно на брой по-малки хранителни магазини“, коментира пред 24rodopi.com жител на Кърджали, държавен служител.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0