Моделът „Кърджали“ в битката с COVID-19: Много хора не се изследват, тестът е скъп!

Моделът „Кърджали“ в битката с COVID-19: Много хора не се изследват, тестът е скъп!

Много хора не се тестват, защото тестът струва скъпо! Това твърди народният представител от Кърджали Александър Симов. Като важна и ну


Много хора не се тестват, защото тестът струва скъпо!

Това твърди народният представител от Кърджали Александър Симов. Като важна и нужна мярка Симов подчерта въвеждането на безплатни тестове за COVID-19.

„Не може да обявиш само мерките по затварянето. Задължително тези мерки трябва да вървят с пакета по социално-икономически мерки“, заяви говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ Александър Симов пред Канал 3.

След пълния локдаун през пролетта икономическите мерки били бистрени два месеца и в крайна сметка те не сработили, смята Симов.

Депутатът изтъкна, че е било ясно, че втора вълна на вируса ще има. Симов обясни, че през месец юни в парламента се е провел дебат на тема – приведена ли е здравната система да се справи с нови случаи на ковид. Тогавашният здравен министър е отбелязал, че здравната система е на правилен път. „Дойде есента и се оказа, че здравната система изобщо не е подготвена. Кой е виновен? Хората, които не вярват в болестта или държавата, която не си е свършила работата“, попита Симов. „Здравната ни система е в руини, пълен хаос“, категоричен бе той.

което е предложение на левицата. По думите му много хора не се тестват, защото тестът струва скъпо, което от своя страна води до по-голямо разпространение на болестта.


Кърджали се справя най-добре с епидемията от коронавирус. Това сочат данните на здравното министерство. За последното денонощие случаите на COVID-19 в област Кърджали са само 2, в страната – 1792.

В периода от 12 до 25 ноември в Кърджалийско са отчетени само 196 заразени с коронавирусна инфекция. За 14 дни – 196! За сравнение – в 9 области има над 100 заразени само в последните 24 часа.

Моделът „Кърджали“ в битката с ковида!? В рубриката публикуваме позиции за случващото се в ситуация на частичен локдаун.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0