Мобилни станции за документи срещу опашките пред Паспортна

Мобилни станции за документи срещу опашките пред Паспортна

По инициатива на Никола Чанев в Областна администрация Кърджали се проведе информационна среща с държавните институции във връзка с

По инициатива на Никола Чанев в Областна администрация Кърджали се проведе информационна среща с държавните институции във връзка с предстоящата масова подмяна на българските документи за самоличност.
Тази година изтича срокът на валидност на 113 000 лични карти, паспорти и шофьорски книжки в региона, което се очаква да създаде допълнително натоварване на служителите в териториалните звена на МВР и струпване на опашки от чакащи пред гишетата. „Търсим възможности за въвеждане на гъвкава схема, която да ограничи хаоса и да спести време и нерви на гражданите“, заяви Елина Гарипова, началник на ТЗ „Български документи за самоличност“ в РДВР Кърджали. За улеснение на институциите звеното ще работи с мобилни станции, които ще приемат заявления на място с предварително подадени заявки. Опцията е достъпна за всички ведомства, училища, съдилища, предприятия и др. По този начин могат да се подменят всички видове документи, а услугата да се заплати с мобилен ПОС терминал, уточни Гарипова.  Не се изискват документи от ГРАО за адресна регистрация и гражданско състояние. Единствено при подмяна на шофьорска книжка е необходимо медицинско свидетелство. Чанев препоръча на всички институции да се възползват от мобилната услуга, за да улеснят както своите служители, така и паспортните служби с оглед по-добрата организация и гладкото протичане на кампанията. 
24rodopi.com                                                 

COMMENTS

WORDPRESS: 0