Младите в ДПС в Кърджали избират лидер в неделя, фаворит е "плакатният кошмар на ГЕРБ"

Младите в ДПС в Кърджали избират лидер в неделя, фаворит е "плакатният кошмар на ГЕРБ"

Младежката структура на ДПС в Кърджали ще избере общински председател в неделя. Отчетно-изборната конференция ще се проведе в Дома на к


Младежката структура на ДПС в Кърджали ще избере общински председател в неделя. Отчетно-изборната конференция ще се проведе в Дома на културата, посочиха от партията.

Очаква се новото име на общинския председател да стане ясно в късния следобед. Фаворит за мястото на Ахмед Моллахасан, който преминава в „отбора на батковците“, е 30-годишният Юзкан Али, който е член на общинското ръководство на МДПС. 

Юзкан Али стана популярен след спор за унищожени плакати в предизборната кампания през октомври м. г. От партия ГЕРБ сезираха ОИК за публикуван клип в Facebook, който показва как Юзкан Юзджан Али, кандидат за общински съветник от листата на ДПС, къса демонстративно плакат на Никола Чанев, кандидат за кмет на община Кърджали. ОИК не наказа Али, защото агитационните материали били поставени извън определените за целта места.

Юзкан Али е 25-ти в листата на ДПС с кадидатите за общински съветници, и като такъв в момента се явява „първа резерва“. Той ще влезе в Общинския съвет, ако някой от групата на ДПС напусне разпоредителния орган. Очакванията бяха изключеният от партията Ферди Мурад да освободи място в ОбС, но той остава в състава на разпоредителния орган.

На снимката: Активисти на Младежко ДПС в Кърджали, водени от областния лидер Байрам Байрам и общинския шеф Ахмед Моллахасан, направиха уборка на парк „Простор“ в Световният ден на почистването

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0