Младеж без книжка, старец без „Гражданска“

Младеж без книжка, старец без „Гражданска“

Неправоспособен водач е бил установен при специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. 28-годишен се придвижвал с лек

Неправоспособен водач е бил установен при специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. 28-годишен се придвижвал с лек автомобил „Форд“ между селата Кърджали и Мост. При проверка полицейски служители установили, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, бил е наказван по административен ред с влязло в сила наказателно постановление и в едногодишен срок извършва деянието повторно. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали извършва проверка по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

70-годишен се придвижвал с нерегистрирано моторно превозно средство, установили служители на РУ-Кирково. Товарен „Фолксваген“ бил спрян за проверка по пътя между селата Дрангово и Бенковски. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от Закона за движение по пътищата заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая в РУ-Кирково е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0