Младежи от "Теклас" положиха основите на "лилава" улица в Кърджали

Младежи от "Теклас" положиха основите на "лилава" улица в Кърджали

Приятна изненада поднесоха на кърджалийци и гости на града служители от „Теклас-България“ в Световния ден на околната

Приятна изненада поднесоха на кърджалийци и гости на града служители от „Теклас-България“ в Световния ден на околната среда – 5 юни.
Ентусиастите засадиха на улица „Екзарх Йосиф“ (пред сградите на НСИ и бившата „Тютюнева промишленост“) 12 броя дръвчета пауловния, наричано още императорско или принцесово дърво.
„Решихме по случай Световния ден на околната среда да направим подарък за любимия ни град. Неслучайно се спряхме именно на пауловния, защото тя расте бързо и има редица преимущества да се отглежда в градска среда. Скоро ще се радваме на една лилава улица в Кърджали и се надяваме деца, родители, влюбени, абитуриенти да се снимат именно там“, споделиха младежите.

12 души – 12 дръвчета е техният принос за опазване на природата в днешния ден.

„Разчитаме на съвестта на жителите на града, направеното от нас с много любов и настроение да не бъде унищожено. Всички знаем, че природата я вземаме само назаем  и да предаваме на нашите деца“, приканват инициаторите и благодарят за съдействието на Община Кърджали.
Насажденията с пауловния не са претенциозни за отглеждане в условията на климата у нас и притежава редица качества, които го отличават от останалите дървета – за една година то пречиства 46 кг въглероден диоксид, и отделя 6 кг кислород в атмосферата. Освен това е бързо растящо дърво, което за кратък период от време може да натрупа 1 куб.м дървесина.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0