Митко и Ахмед плащат пет пъти повече, за да отидат в Англия!

Митко и Ахмед плащат пет пъти повече, за да отидат в Англия!

Хиляди нашенци отново тръгнаха към Западна Европа в началото на есента, без да се притесняват от наложените карантини в куп държави

Хиляди нашенци отново тръгнаха към Западна Европа в началото на есента, без да се притесняват от наложените карантини в куп държави от ЕС за български граждани. Родопчани дори са плащали по 150 паунда за самолетен билет до Острова.
„Връщаме се на работа, няма как. В момента вече има билети за по 30-40 паунда, но платихме пет пъти повече, за да летим до Лондон. Няма никаква карантина за пристигащите от България. На летището в Лутън само ни измериха температурата. Това беше“, споделиха за 24rodopi.com жители на областите Кърджали и Смолян.
Нашенци са ангажирани в строителството, селското стопанство, услугите.
Много от тях са получавали и помощи от правителството във Великобритания, дори без да са кандидатствали за това.
„Десет хиляди паунда ми бяха приведени по време на кризата с епидемията. Не познавам човек, който да не е бил подкрепен финансово от държавата“, разказва Димитър от Смолянско.
„Истерията отмина. Тук хората се интересуват единствено от работата си и средствата, които изкарват. Маските са задължителни в метрото, търговските обекти. Глобите са сериозни, достигайки до 300 паунда, но хората спазват изискванията. Животът продължава“, казва и Ахмед от Кърджалийско.
Споделят, че самолетите са били наполовина пълни с роми от България, които тръгват на гурбет в Западна Европа.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0