Митингът в Могиляне влезе в турските медии

Митингът в Могиляне влезе в турските медии

Възпоменателният митинг в Могиляне и акценти от речта на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ влязоха в турските медии. Агенция IHA

Възпоменателният митинг в Могиляне и акценти от речта на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ влязоха в турските медии. Агенция IHA отбелязва още, че на мероприятията в Кърджалийско за отбелязването на 35 години от протестите срещу „Възродителния процес“ и почитането паметта на жертвите са присъствали политици от СНР, МНР и IYI parti, кметове на турски общини, както и представители на много изселнически организации.
Припомняме, че в предишни години много медии в Турция не публикуваха новини за митингите пред Тюркян чешма и на площада в Момчилград, а някои агенции дори разпространяваха тенденциозно фактите.
Междувременно областният председател на ДПС инж. Изет Шабан даде много висока оценка за създадената организация по време на възпоменателните митинги в Млечино, Могиляне и Момчилград.
„Благодаря от сърце на всички от Общинските съвети на ДПС в Ардино, Кирково и Момчилград за съвместната ни работа, за тяхната всеотдайност и висок професионализъм по време на декемврийските събития“, заяви Изет Шабан.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0