Миньор плаща 800 лева за две цигари…

Миньор плаща 800 лева за две цигари…

Миньор ще трябва да плати 800 лева за около две цигари канабис. Това е наказанието за служител на „Горубсо-Мадан“, спипан с

Миньор ще трябва да плати 800 лева за около две цигари канабис. Това е наказанието за служител на „Горубсо-Мадан“, спипан с наркотици, съобщават колегите от 24smolian.com.

Родопчанинът бил проверен от полицаи в града. В джоба на анцунга му служителите на реда открили 0,5 грама марихуана, скрити в кутия цигари. При последвало претърсване на стая, обитавана от мъжа в общежитие, били открити още 0,8 грама от същия наркотик.

Съдът призна вината на миньора, но случаят бе квалифициран като маловажен. Поради тази причина работникът от мините се размина единствено с глоба заради дрогата, оценена на малко над 8 лева.

И надрусан тракторист се размина със затвора. Мъжът бил спрян за проверка на пътя Пловдив-Смолян. Родопчанинът бил зад волана на колесен трактор. Въпреки ранния час на проверката, в организма на водача тестът отчел наличие на канабис.

Съдът в Чепеларе одобри споразумението между обвиняемия и прокуратурата. Надрусаният тракторист получи условна присъда от 4 месеца „лишаване от свобода“. Наказанието бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Книжката на водача бе отнета за срок от 6 месеца.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0