Министър Рашков: Цвета Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на ОДМВР-Кърджали!

Министър Рашков: Цвета Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на ОДМВР-Кърджали!

Кандидатът за народен представител Цвета Караянчева е заплашила с уволнение директора на регионалната полиция в Кърджали. Това скандално изявление нап

Кандидатът за народен представител Цвета Караянчева е заплашила с уволнение директора на регионалната полиция в Кърджали. Това скандално изявление направи служебният министър Бойко Рашков на брифинг на МВР.

Рашков обясни, че полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион според това дали този човек ще гласува за ГЕРБ, или няма.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа”, заяви Рашков.

Той потвърди и, че кметът на село Гурково е задържан по обвинения за купуване на гласове, като уточни, че това са активисти на ДПС.

„Акцията ни регистрира доста положителни резултати, с които искам да ви запозная. Има технологично време МВР да изпълнява своите функции докато се назначи правителство“ каза Рашков.

В последните два месеца се наблюдава засилена активност на службите на МВР и това е дало ясни резултати. Според него министерството не е проявявало нужната активност при ръководството на последните министри: „До 4-ти април има дела, образувани срещу други партии, но те се броят на пръсти“.

Той риторично запита защо има шесткратно увеличение в двумесечния период. Обърна внимание обаче и на ролята на прокуратурата.

„Едно от основанията да смятаме, че не е имало дела е, защото министерството е ръководено от ГЕРБ. Не можем да отречем, че до 4-ти април има до 1000 сигнала за изборни престъпления. Само в броени случаи има образувани наказателни досъдебни производства“, заяви Рашков.

По думите му основните различия между него и предшествениците му е, че се обръща внимание на сигналите. „Утвърдила се е практика да се купуват и продават гласове на български граждани. Тази практика се е развивала заради бездействието на държавни органи. Изненадахме се от броя на лица, които са се занимавали с такава дейности“, каза той.

Вътрешният министър съобщи, че купувачите на гласове се ангажират с различни подходи и по думите му е станало ясно, че на българските граждани са давани хляб, дърва, брашно, леща и други подобни. Разбира се и пари в размер на 30, 40, 50 лв.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0