Министър Минеков: Продалият 28 свои творби на Васил Божков Вежди Рашидов е в частичен реверанс по закона „Магнитски“

Министър Минеков: Продалият 28 свои творби на Васил Божков Вежди Рашидов е в частичен реверанс по закона „Магнитски“

Заради това, че бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков е купил 28 произведения на Вежди Рашидов докато е бил министър на култура


Заради това, че бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков е купил 28 произведения на Вежди Рашидов докато е бил министър на културата, настоящият Велислав Минеков обяви, че Рашидов сега е в частичен реверанс по закона ”Магнитски”. Причината е, че с подписа си почетният гражданин на Кърджали Рашидов заедно с още министри е узаконил колекцията на Божков, който получи 18 обвинения и сега живее в Дубай.

В предаването „Алтернативата“ на ТV-1  Минеков посочи, че 28-те предмета, наподобяващи произведения на изкуството са част от колекцията на Божков, за която Минеков иска пълна проверка от службите. Обясни, че събира и специалисти за разговор кое е законно в колекцията и кое – не. „Тук има голям спор. Законът е изключително разклатен в това отношение“, обяви той.

Фрог нюз припомня, че на 6 юни администрацията на президента Джо Байдън обяви, че налага санкции на шестима българи, сред които Васил Божков и Делян Пеевски, както и на 64 юридически лица, свързани с тях.

На снимката: Водещата на „Алтернативата“ Лили Маринкова и министър Минеков

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0