Министър Кацаров: Предвиждаме възможност бизнеси да работят само за ваксиниран персонал и само за ваксинирани

Министър Кацаров: Предвиждаме възможност бизнеси да работят само за ваксиниран персонал и само за ваксинирани

Противоепидемични мерки срещу COVID-19 вероятно ще има още другата седмица. Това обяви в ефира на „Тази сутрин“ по bTV здравният министър Стойчо Кацар

Противоепидемични мерки срещу COVID-19 вероятно ще има още другата седмица. Това обяви в ефира на „Тази сутрин“ по bTV здравният министър Стойчо Кацаров.

По думите му мерките ще засегнат първо събитията на закрито, където ще бъде ограничен капацитетът на посещения. В момента тези помещения работят с 50% капацитет, като според плана за действие при пандемия трябва да бъде намален на 30%.

Здравният министър заяви още, че не иска да принуждава никого да се ваксинира, но даде да се разбере, че при влошаване на обстановката с COVID-19 може да се наложи бизнеси и други места да работят само при ваксиниран персонал и само за ваксинирани, преболедували или с отрицателен PCR тест посетители.

„Освен това се стремим да сме готови автоматично да се стартират мерките за подпомагане. Даваме си много ясна сметка какви щети могат да понесат хората в такива сфери“, посочи още Кацаров.

По думите му към настоящия момент няма нужда от мерки спрямо учебните заведения. За тях ще бъде решено в седмицата преди началото на учебната година. Той уточни също, че детските градини „ще работят до последно“.

24rodopi.com 

COMMENTS

WORDPRESS: 0