Министър Ангелкова: Изберете българските курорти! 14-дневна карантина, ако летувате в Гърция и Турция

Министър Ангелкова: Изберете българските курорти! 14-дневна карантина, ако летувате в Гърция и Турция

Министърът на туризма Николина Ангелкова предупреди българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, че след завръщането си

Министърът на туризма Николина Ангелкова предупреди българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, че след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Припомняме, че ден по-рано предупреждението „Почивате навън, връщате се в родината и 14 дни – карантина“ отправи здравният министър Кирил Ананиев.
Кърджалийката в изпълнителната власт присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето. Сред предложените промени има и такива, които подкрепят местния туризъм.
Министър Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.
„Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите“, каза Ангелкова и призова българите да изберат родните курорти.
На снимката: Ако и през юли и август на „Маказа“ е така, значи българите са спасили сезона на хотелиери и ресторантьори от Ахтопол до Камчия
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0