Милионерът-бедняк Петър Косев за акцията на главния прокурор: Справедлива! Очаквам обезщетение от държавата!

Милионерът-бедняк Петър Косев за акцията на главния прокурор: Справедлива! Очаквам обезщетение от държавата!

Милионерът на Кърджали, който стана бедняк покрай приватизацията, Петър Косев, заяви, че акцията на главния прокурор Иван Гешев R

Милионерът на Кърджали, който стана бедняк покрай приватизацията, Петър Косев, заяви, че акцията на главния прокурор Иван Гешев „Пълна проверка на приватизацията“ е едно „добро дело, опит за победа на справедливостта“.
„Вярвам, че сега ще се установи цялата истина за моя случай. Аз бях ограбен, един от най-ограбените в България. За една нощ загубих 18 млн. лева, а днес – 28 февруари 2020 година, в 15.00 часа в джоба си имам само 8 стотинки“, казва пред 24rodopi.com Петър Косев, който в далечната 1991 година беше основният спонсор и на ФК „Арда“ Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, Косев започва бизнеса през 1989 г. със спестяванията си от 636 лв. „Купих 4 метра и 27 сантиметра плат. Като ушиха роклите и ги дадох в дамска мода, докато се прибера в комплекс „Тракия“, бяха продадени. И от реализацията на продажбата купих 11 метра и 67 сантиметра плат. 1989 г. септември месец вече имах 650 000 лв. През 1990 г. бях доайен и участвах на международния панаир в Пловдив със собствена палата. 1990 г. вече бях направил около 3 милиона и кусур чисти пари“, разказва Петър Косев.
Печалбата той инвестира в бившата общинска фирма за търговия на едро, която по онова време притежава почти всички магазини в Кърджали, но последвалата приватизация го срива. „От собственик се превръщам в един просяк“, припомня си Косев.
Днес той твърди, че са го ударили, защото е станал прекалено влиятелен. „От там е дошло опасението, че, видите ли, аз ще казвам кой ще е кмет или еди кой си каква длъжност да заема. Пък мен това не ме интересуваше. Аз съм един пример какво не трябва да правиш – да не се предоверяваш. Все пак, когато стъпваш в един район, да знаеш, че има пясък отдолу и трябва да знаеш коя група или коя част от група ще ти подложи пясъка отдолу и ще потънеш“, коментира бившият милионер. Той смята, че зад фалита му стои „протекцията на бивш главен прокурор на Република България“.
Какво каза още Косев за акцията на главния прокурор? Очаквайте подробности
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0