Милионери без милиони: Спечелилите от „Национална лотария“ ще търсят парите и правата си

Милионери без милиони: Спечелилите от „Национална лотария“ ще търсят парите и правата си

Крупни измами за милиони левове е извършвала хазартната игра „Национална лотария”, стана ясно от изява на двама спечелил

Крупни измами за милиони левове е извършвала хазартната игра „Национална лотария”, стана ясно от изява на двама спечелили по 1 милион лева, в предаването „120 минути” по bTV. Спечелилите големи суми, които не са им били изплатени, сега ще търсят парите и правата си.
Екатерина Димитрова от Бургас, която живее в село Константиново, която през 2018 г. бе показана по телевизията като спечелила 1 милион лева от играта „Императорски кръстословици”, призна в ефир, че е взела много по-малко пари от обявената печалба. От разказа на жената стана известно, че мениджърите на хазартната игра са й обяснили, че ще прибира печалбата си в продължение на 20 години, като са й платили едва 200 000 лева първоначално.
„Казаха ми, че в следващите 20 години ще получавам по 40 000 лева на година. Аз не бях съгласна, но ми казаха, че такива са условията и изискванията на Комисията по хазарта”, призна Екатерина Димитрова.
Друг обявен за милионер – Димитър Мияров, разказа, че е взел само 240 000 лева от спечелените от него 1 милион лева. Той зададе въпроса как е било допуснато „Национална лотария” да има 10-годишен лиценз, а да обявява, че ще изплаща печалби за срок от 20 години. Според думите на измамените от „Национална лотария”, в тяхното положение са още над 20 човека.
На фона на измамите с печелившите от лотарията, хазартната игра, която вече е извън закона, обяви приход от събрани залози в размер на 1,5 милиарда лева за 2019 г.
Най-голямата печалба в Източните Родопи се падна на социално слаба кърджалийка – 500 000 лева, а в крумовградското село Егрек петцифрен късмет споходи двама.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: