Мечтаехме да сме като тях, богатите, а станахме… тук – последни, там – роби!

Мечтаехме да сме като тях, богатите, а станахме… тук – последни, там – роби!

14 години от влизането ни в Европейския съюз. „И ние ще станем като тях, богатите!“, екзалтирано повтаряха тогава разни кла


14 години от влизането ни в Европейския съюз. „И ние ще станем като тях, богатите!“, екзалтирано повтаряха тогава разни клакьори. Същото повтарят и сега за съвременната Божия градина. Само дето сме на последно място по всичко.

Одрипаните вярващи в Рая на властта. Зеещите уста към трохите на властта. Велика, свещена, обожествявана, без нея слънцето не изгрява.

Демокрация с тоталитарна абстиненция.

Кой пълнил джобове – пълнил.

 

Едно изследване с германски произход. За всеки положен час труд във Федералната република работодателят се харчи са служител 36,70 евро. Средно за Европа 28 евро. България отново е в дъното. На час нашенецът получава 6,40 евро. Най-висока е цената на труда в Дания – 46,90 евро за отработен час.

Ами, това е. Последни във всичко. Първи в класациите с най-тъмни краски.

 

Един приятел все казва, че шах не се играе с пионки. Играчите се сменят, но не и играта. А пионките са народът. Не, нацията не е пионка. Тя е сила, ама страхлива.

Шахът е велика игра. Интересното е, че винаги може да обърнеш дъската и да забиеш един между очите на противника. Не е по правилата, ама ефектът е поразителен.

Един „бушон“ и на полето пионките се превръщат в коне, офицери…

6,40 евро на час у дома и неграмотни „роби“ на Запад – четете Темата на броя в петък в „Родопи войс“ – най-четеният вестник в Родопите 

24rodopi.com

На снимката: Когато живееш „умно в страх“, избиваш комплекси с всякакъв тип изпълнения, които са трудно обясними за нормалния европеец

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0