Месут на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева (видео)

Месут на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева (видео)

Съдът пусна Месут Л. на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева, научи 24rodopi.com. 46-годишният кърджалиец бе един от петимата за


Съдът пусна Месут Л. на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева, научи 24rodopi.com. 46-годишният кърджалиец бе един от петимата задържани по време на акция „Сводници“ в града край Арда в началото на юни. Адвокат Георги Белев, защитник на Месут Л., потвърди новината, като коментарът му бе лаконичен: „Мярката „Задържане под стража“ е изиграла ролята си. Съдът е преценил, че няма опасност Месут да извърши друго престъпление или да се укрие“.

Другите 4-ма задържани остават под стража.

Припомняме, че най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе определена спрямо Т.М., на 27 г., Ф.М., на 25 г., Ю.Л., на 21 г., С.Л., на 30 г., и М.Л., на 46 г. Те са привлечени като обвиняеми за това, че за времето от юни 2018 г. до юни 2020 г. в Кърджали  са склонявали към проституция четири жени, на възраст от 21 г. до 28 г., и ги свождали към престъпление. За трима от обвиняемите – Ф.М., Т.М. и М.Л., деянието е извършено по отношение на две лица, с користна цел и в съучастие, както и за това, че в Кърджали, за същия период, набрали и транспортирали отделни лица – четири жени с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като за Ф.М., Т.М. и М.Л., деянието е извършено в съучастие.

Както 24rodopi.com първи писа, акцията бе проведена на 9 юни. В нея са участвали служители на секторите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“, както и на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Кърджали.

Установено е, че четирите жени, на възраст от 21 г. до 28 г., предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Петимата обвиняеми организирали тяхната „работа“, като осигурявали таксита и леки автомобили, за да ги превозват до адреси на клиенти. Жените предлагали и сексуални услуги в хотел в Кърджали. Тарифата била от 40 лв. до 80 лв., а между 20 и 50 % от получената сума те предавали на обвиняемите. Жените са от различни краища на България.

По време на Специализирана полицейска операция са претърсени общо пет обекта, като съдът е одобрил протоколите за тези действия.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0