Местан: АПИ призна след 7 години – кръстовището край Загорско е опасно!

Местан: АПИ призна след 7 години – кръстовището край Загорско е опасно!

„Най-сетне, 7 години след въвеждане в експлоатация на главен път Кърджали-Маказа, изп.д-р на АПИ Кърджали Иван Гавазов призна 

Най-сетне, 7 години след въвеждане в експлоатация на главен път Кърджали-Маказа, изп.д-р на АПИ Кърджали Иван Гавазов призна – кръстовището край с. Загорско е опасно и крие риск за трагични инциденти.

Това стана ясно по време на „следствения“ експеримент, който проведох вчера (20.05.2021г.) в присъствието на репортери от местни и национални медии. Два дена по-рано Гавазов поиска от съдебния състав по делото за катастрофата от 14.04.2019г. да му разреши премахването на инертните материали, които образуват скален нос, ограничаващ чувствително видимостта.

Това се посочва в прессъобщение до медиите от служебната поща на ДОСТ, подписано от председателя на партията Лютви Местан.

„В конкретния случай максимата „признат грях не е грях“ е абсолютно неприложима, защото става въпрос за седем годишно престъпно нехайство и престъпно неизпълнение на задължения от страна на длъжностни лица. За това следва да се носи отговорност не само административна, а и наказателна, защото цената на това нехайство е човешкото здраве и живот.

Гавазов призна пред медиите, че скалният нос с инертни материали не е от вчера, нито се е появил след катастрофата от 14.04.2019г. Бил е наличен още след подписването на Акт 16 на пътя през 2014г.

В тази статия няма да се спирам на останалите лъжи и измами на прокуратурата. Целта ми е друга и тя е свързана с жалката манипулация на Гавазов от вчера. Пред медиите той се опита да прехвърли върху мен отговорността за евентуален нов трагичен инцидент в този участък. Той е трябвало да премахне инертните материали от земния скат, но нямало да го направи заради делото“, посочва още в прессъобщението Лютви Местан.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0