„Мерки, мерки“ като „Жалби, жаби, жаби…“

„Мерки, мерки“ като „Жалби, жаби, жаби…“

Мерки и теглилки. Първите водят до прогресия на вторите. И „теглото“ се усеща по равни части. Един пример. Една фами

Мерки и теглилки. Първите водят до прогресия на вторите. И „теглото“ се усеща по равни части.
Един пример. Една фамилия, три поколения, под един покрив. Малък семеен бизнес, затворен след 13 март. Дамската част от членовете на семейството остават без работа заради катинар на магазините, в които се трудят. Четирима възрастни и две деца. Нито един с доход, като изключим малолетните и техните по 35 лева детски.
В момента могат да изтеглят безлихвен кредит до 4500 лева. Който също трябва да връщат, трябва да правят и вноски по предишен такъв. След мерките остава единствено теглото.
Тази история може да се умножи по хиляди. Усещането за липса на всякаква защита се увеличава ден след ден. Предпазните маски отново са задължителни, а с наближаване на Великден мерките, бъдете сигурни, ще станат още по-стриктни. За да няма пик на заболелите. Мерки след мерки ще внесат още една доза усещане за несигурност, за липса на защита на най-уязвимите граждани.
Хиляди хора загиват всяка година при катастрофи, хиляди са смъртните случаи заради сърдечносъдови заболявания, рак, инциденти. Най-уязвимата група в обществото загива от десетилетия заради всичко, което представлява здравната ни система, съдебна, образователна. Всички неща са толкова свързани, че едно звено от веригата да се пропука и всичко свършва.
В момента най-бедните имат право на кредити и категоричното задължение да изпълняват стриктно мерките. От години деца събират капачки в помощ на болниците. В момента родителите им пращат пари на лечебните заведения. Защото угрозата от един вирус постави на колене здравната система и лъснаха много истини. Болезнено откровени…
Мерки и тегло. И 70 млн. лева помощ от държавата за колекторска фирма. Иначе, ако имате „Мазерати“, продайте го. Фалиралият бай Мехмед може да го купи като изтегли 4500 лева заем.
Но има само мерки, мерки, които вече звучат като „жалби, жаби, жаби“ на онази жена дето не искала зет й да е „млад меринджей“. Само дето няма хумор в цялата работа.
24rodopi.com 

COMMENTS

WORDPRESS: 0