Мерките: Училища и заведения затварят, никакъв спорт за лица под 18 години!

Мерките: Училища и заведения затварят, никакъв спорт за лица под 18 години!

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции - както за учениците, така и всички извънкласни дейн

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – както за учениците, така и всички извънкласни дейности, всички групови занятия в групови центрове, всички ВУЗ-ове, детски градини и ясли.

Тези мерки влизат в сила в страната от петък вечерта-27 ноември, и ще бъдат в сила до 21 декември.

Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг.

Извънредната обстановка се удължава до 31 януари.

„Преустановява се провеждането на всички групови мероприятия с изключение на някои театри, където се спазва дистанция, има 30% заетост на залите и достатъчно дистанция. Преустановяват се всички колективни или индивидуални спортни мероприятия за лица до 18-годишна възраст и всички частни мероприятия за повече от 15 души. Преустановяват се посещенията във фитнесите, заведенията за хранене и развлечение. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, както и в търговските центрове с изключение на оптиките, хранителните стоки, аптеките, офисите на телекомуникационните оператори, аптеките и зоомагазините в тях. Магазините в кварталите продължават да работят, но се преустановяват екскурзиите“, посочи Ангелов.

По думите му парковете и градините остават отворени и не се налага вечерен час в нито една сфера.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0