Медал за народните певци в „Йовков“

Медал за народните певци в „Йовков“

В кърджалийското СУ „Йордан Йовков“ пристигнаха наградите от IХ Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее

В кърджалийското СУ „Йордан Йовков“ пристигнаха наградите от IХ Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ 2020 – София. Той се проведе под патронажа на Министерство на културата, Министерство на образованието и Столична община. Организатори на конкурса са народната певица Светла Караджова и хореографът Йордан Станимиров. Тази инициатива е посветена на голямата българска народна певица Надка Караджова и нейната емблематична песен „Пиленце пее”, която става име на конкурса.

Детската фолклорна вокална група към СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, с ръководител Гинка Матева, и тази година участва в конкурса и се съревновава с групи от цяла България. Макар и в доста намален и променен състав, малките певци успяха да се представят достойно. С песните: „Велико моме“- автентична песен от Беломорска Тракия, и „Недельо, Недельо“- песен от репертоара на Надка Караджова, те представиха училище „Йордан Йовков“ и град  Кърджали.

Престижно жури присъди диплом и бронзов медал на групата от Кърджали, както и поощрителна награда на Надежда Ангелова от 3в клас за изпълнението на песните „Слънцето трепти да зайда“ и „Пиленце пее“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0